"ADRIANA JE HTELA DA POSTANE LEKAR DA BI IZLEČILA DEKU" Nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice iz Ribnikara
Roditelji Adriane Dukić, Foto: Petar Aleksić

RIBNIKAR

"ADRIANA JE HTELA DA POSTANE LEKAR DA BI IZLEČILA DEKU" Nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice iz Ribnikara

Advokatica tuženih izjavila je tada, da podsetimo, da oni nisu došli kako bi prvo izneli odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih

Objavljeno: 09:51h

Parnični postupak protiv roditelja dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

Roditelji devojčice su stigli u sud, a tu je i Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče roditelji, a prethodno suđenje je bilo odloženo zbog njihovog nedolaska. Advokatica tuženih izjavila je tada, da podsetimo, da oni nisu došli kako bi prvo izneli odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih.

U međuvremenu, V. K. izneo je svoju odbranu u krivičnom postupku i on će moći da svedoči po tužbi roditelja ubijene devojčice, a majka je u sredu započela iznošenje svoje odbrane u krivičnom postupku, usred čega je Dane Dukić, Adrianin otac, ustao i otišao iz sudnice.

Roditelji Adriane Dukić
Roditelji Adriane Dukićfoto: Printscreen RTS

Parnice

Ovaj postupak je odvojen u odnosu na onaj koji se vodi po tužbi ostalih porodica, a tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u "Ribnikaru".

- Više parničnih postupaka vodi se po tužbama roditelja dece iz "Ribnikara" kao i ranjenih u ovom krvavom piru, a ocu i majci dečaka ubice sudi se i u krivičnom postupku gde je otac izneo svoju odbranu rekavši "da on nije ništa kriv i da ne zna ko jeste kriv za masakr u školi" - podseća izvor Kurira.

Potresna svedočenja svih roditelja, u obe parnice, ostala su svima duboko urezana. Tako je i Adrianina majka ispričala sve o svom detetu i njenim ambicijama koje nije stigla da ostvari.

- Adriana je imala planove za budućnost, htela je da postane doktor kako bi izlečila deku koji boluje od srca. On joj je govorio: "Mila moja, ti kad budeš bila doktor deke više neće biti", a otišla je pre njega - rekla je Biljana u svom svedočenju i nastavila:

- Prvo sam čula za Dragana (ubijeni školski čuvar) taj dan, jako me je to pogodilo. On je sve voleo i uvek kad vidi moju decu viče: "Evo Dukića, stigli su". Ja sam tada pozvala Daneta i rekla mu da samo ode u školu da pokupi Adrianu. Pozvala me Adrianina drugarica iz drugog odeljenja i rekla da su oni svi kod kuće i da se Adriana ni njoj ne javlja, tu sam počela da paničim. Otišla sam do stana, pa ispred škole, a Dane u policiju, i kasnije me pozvao i u plačući vikao: "Nema više naše Adriane", ja sam samo kleknula i vrisnula, ne znam ko me je ni kad odvezao kući...

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.